Met de zorgvergelijker 2024 van Overstappen-zorgverzekering.com kunt u snel tot wel tientallen euro’s per maand besparen op uw zorgpremie. Even vergelijken loont dus écht!


De zorgvergelijker 2024 helpt u direct geld te besparen op uw zorgverzekering. In het najaar van 2022 maken de zorgverzekeraars de premies voor 2024 bekend. In vrijwel alle gevallen zal u volgend jaar duurder uit zijn. Althans, wanneer u ervoor kiest om bij uw huidige zorgverzekeraar te blijven. Als u echter gebruik maakt van de zorgvergelijker 2024 zal u er snel achterkomen dat u volgend jaar juist geld kunt besparen op uw zorgpremie. Zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker loont altijd: u kunt tientallen euro’s per maand besparen met overstappen zorgverzekering.

Zorgvergelijker 2024 voor een passende zorgverzekering

Voordat u de verschillende zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken met de zorgvergelijker 2024, is het belangrijk na te gaan welke verzekering het beste bij u past. Een goede zorgverzekering vergoedt de zorgkosten die u verwacht te maken tegen de laagste premie. De premie van de zorgverzekering wordt bepaald door een aantal factoren waar u zelf invloed op hebt. De zorgvergelijker helpt u een passende zorgverzekering te vinden met een lage premie.

De zorgpremie en besparende factoren in de zorgvergelijker 2024

Veel mensen leggen zich te makkelijk neer bij de hogere zorgpremie van hun huidige zorgverzekeraar. Zij beseffen niet hoeveel invloed zij zelf hebben op de hoogte van de premie en hoe makkelijk zij geld kunnen besparen. Ook u kunt gegarandeerd geld besparen op uw zorgverzekering. Het begint al bij de keuze van het pakket. Heeft u daadwerkelijk een aanvullende verzekering nodig of heeft u voldoende aan de basisverzekering? Daarnaast kunt u besparen met het soort verzekering dat u kiest, het vrijwillige eigen risico, een individuele polis in plaats van een gezinsverzekering en door te kiezen voor een jaarlijkse premiebetaling. De zorgvergelijker 2024 helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Besparende factoren in de zorgvergelijker:

  • Bespaar op een aanvullende verzekering
  • Een lagere premie met een naturapolis of budgetpolis
  • Een hoger vrijwillig risico in ruil voor premiekorting
  • Sluit voor iedereen een individuele zorgverzekering af
  • Korting met een jaarlijkse betaling van de premie

Welke zorgverzekering heeft u nodig?

Om te bepalen welke zorgverzekering u nodig heeft, is het ten eerste verstandig om te kijken naar de afgelopen drie jaar. Welke zorgkosten heeft u gemaakt? Bij welke zorgaanbieders bent u geweest? Heeft u uw eigen risico volledig gebruikt? Zo kunt u een goede afweging maken welke zorgkosten u verwacht te maken in 2024. Daarnaast is het ook verstandig om vooruit te kijken. Bent u in verwachting of hoopt u in 2024 een kind te krijgen? Of bent u van plan te gaan reizen en kosten te maken voor vaccinaties? Dan kunnen dit bepalende factoren zijn bij de keuze van een (nieuwe) zorgverzekering. Met de zorgvergelijker vind u eenvoudig de zorgverzekeraar die deze te verwachten kosten dekt.

De basisverzekering

Vanuit de basisverzekering worden bij iedere zorgverzekeraar dezelfde zorgkosten vergoed. De inhoud van het basispakket wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid en omvat bijvoorbeeld de vergoeding van een bezoek aan de huisarts. Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Ook al is het verzekeringspakket bij iedere zorgverzekeraar gelijk, toch is er zeker sprake van een prijsverschil. Met de zorgvergelijker 2024 kunt u eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering selecteren.

De aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering kunt u ook een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering kent afhankelijk van de zorgverzekeraar een vergoeding van fysiotherapie, alternatieve geneeskunde, een brillenvergoeding en andere vergoedingen die niet binnen het basispakket vallen. Lees voor het afsluiten van een aanvullende verzekering de voorwaarden in de polis. In sommige gevallen bent u duurder uit met een aanvullende verzekering dan wanneer u de zorgkosten direct zelf zou betalen. Met de zorgvergelijker kunt u eenvoudig bepalen welke aanvullende verzekering bij u past.

De tandartsverzekering

Een bijzondere aanvullende verzekering is de tandartsverzekering. Vanuit de tandartsverzekering worden tandartsbehandelingen vergoed. In de meeste gevallen betreft de vergoeding echter minder dan 100% van de kosten of wordt er een grensbedrag vastgesteld. U moet er dus rekening mee houden dat u bij een behandeling ondanks de tandartsverzekering een deel zult moeten bijbetalen. Heeft u een gezond gebit en maakt u jaarlijks weinig kosten? Dan bent u waarschijnlijk goedkoper uit zonder tandartsverzekering. Indien u jaarlijks veel tandartskosten maakt, is een tandartsverzekering een goede keuze. Met de zorgvergelijker 2024 vind u eenvoudig een passende tandartsverzekering.

Verschillende soorten zorgverzekeringen in de zorgvergelijker 2024

De meeste zorgverzekeraars bieden een restitutie- en/of een naturaverzekering aan. Bij een restitutieverzekering heeft u een vrije zorgkeuze, u kunt dus zelf kiezen naar welk ziekenhuis u gaat. Bij een naturaverzekering is deze keuze beperkt. U krijgt alleen de zorgkosten die u bij een gecontracteerde behandelaar maakt vergoed. Zorgkosten die u maakt bij zorgaanbieders zonder contract worden beperkt of niet vergoed. U betaalt bij een naturaverzekering vaak een lagere premie dan bij een restitutieverzekering. Wanneer de verzekeraar een contract heeft met de zorgaanbieders waar u vaak gebruik van maakt, is de naturapolis een goede keuze. In de zorgvergelijker 2024 wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende zorgverzekeringen.

Budgetpolis

Een aantal zorgverzekeraars biedt een budgetpolis aan. Deze zorgverzekering is met name geschikt voor mensen die zelden zorgkosten maken, maar toch de verplichte zorgverzekering af willen sluiten. De premie van een budgetpolis is het laagst van alle zorgverzekeringen. De vergoedingen binnen deze verzekering worden echter tot het minimum beperkt. Wanneer u toch zorgkosten maakt, bent u voor een volledige vergoeding gebonden aan een select aantal gecontracteerde zorgaanbieders. Bekijk direct met de zorgvergelijker hoeveel geld u kunt besparen met een budgetpolis.

Besparen met vrijwillig eigen risico

De overheid heeft het wettelijk eigen risico voor 2024 vastgesteld op 385 euro per persoon. Dit betekent dat u de eerste 385 euro aan zorgkosten die vergoed wordt vanuit de basisverzekering zelf betaalt. Maakt u jaarlijks weinig zorgkosten? Dan kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico bovenop het wettelijk vastgestelde bedrag. In ruil krijgt u van de zorgverzekeraar een korting op uw premie. Op die manier kunt u eenvoudig tientallen euro’s per jaar besparen. Kijk hoeveel u kunt besparen met een vrijwillig eigen risico met de zorgvergelijker.

Iedereen een eigen zorgverzekering

Niet iedereen maakt dezelfde zorgkosten. Zo heeft u misschien voldoende aan een budgetpolis, terwijl uw partner beter voor een aanvullende verzekering kan kiezen. Het ligt daarom voor de hand om voor iedere volwassene een aparte zorgverzekering af te sluiten die volledig is afgestemd op het individu. Met de zorgvergelijker 2024 kunt u eenvoudig bepalen welke zorgverzekering het beste past bij uw situatie en tegen de laagste kosten het beste te bieden heeft.

Kies voor een jaarpremie in plaats van een maandpremie

De meeste mensen kiezen ervoor de zorgpremie in maandelijkse termijnen te betalen. Wist u echter dat u korting krijgt wanneer u kiest voor een jaarlijkse betaling? U kunt tientallen euro’s besparen wanneer u hier gebruik van maakt. Wanneer uw financiële situatie dit toelaat, is het een eenvoudige manier om te besparen op uw zorgpremie. In de zorgvergelijker kunt u een jaarlijkse betaling aanvinken zodat u in één oogopslag ziet hoeveel de zorgpremie per jaar bedraagt. De korting wordt direct meegenomen in het resultaat van de zorgvergelijker.

Zorgvergelijker 2024 loont écht

Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars is een fluitje van een cent. Met onze zorgvergelijker 2024 kunt u eenvoudig uw voorkeuren aangeven. Met een druk op de knop ziet u welke zorgverzekeraars aan uw wensen voldoen en de laagste premie rekenen voor hun diensten. De keuze is vervolgens aan u: kiest u voor de gelikte polis van uw huidige verzekeraar, of kiest u ervoor om in 2024 te besparen op uw zorgpremie? Even vergelijken met de zorgvergelijker loont altijd!

Naar de Zorgvergelijker 2024