Welke zorgverzekering voldoet het meest aan mijn wensen? Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en hoe kan ik gemakkelijk mijn huidige zorgverzekering opzeggen? In deze blog lees je de antwoorden op deze vragen en vind je andere relevante informatie over zorgverzekeringen.

Top 10 zorgverzekeringen

In Nederland is er een flink aanbod aan zorgverzekeringen. Op basis van gegevens van de website zorgverzekering-nederland hebben wij een top 10 zorgverzekeringen voor jou op een rijtje gezet. Dit is gebaseerd op dekking, keuzevrijheid en de service van Nederlandse zorgverzekeraars. Op nummer 10 staat VGZ. Zij worden met een 7,6 beoordeeld door hun klanten en ze zijn 24/7 bereikbaar op hun gezondheidslijn. Op nummer 9 staat Bewuzt. Bewuzt is een onderdeel van VGZ. Een van hun voordelen is dat alles online inzichtelijk is en dat je online kunt declareren. Ook hanteren zij de unieke no-claimkorting: wanneer je geen gebruik maakt van je zorgverzekering, krijg je het opvolgende jaar korting op je premie. Op nummer 8 staat Zilveren Kruis Achmea. Dit is een grote zorgverzekeraar in Nederland. Zij staan bekend om hun scherpe premie, handige aanvullende zorgpakketten en goede dekking. Op nummer 7 staat Ditzo Zorgverzekering. Zij staan bekend om hun relatief lage zorgpremie: vanaf €100,65. Op nummer 6 staat Univé Zorgverzekeringen. Zij staan bekend om hun klantvriendelijkheid. Dit onder andere doordat zij snel declaraties terugstorten. Op nummer 5 staat Menzis. Dit is net als Zilveren Kruis, een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zij biedt goede ondersteuning en dekking. Op nummer 4 staat Anderzorg. Anderzorg is de goedkoopste zorgverzekeraar wanneer je voor maximale vrijwillige eigen risico kiest. Op nummer 3 staat Zorgdirect. Zij hebben een klantbeoordeling van 8,2. Daarnaast kun je iedere arts of ziekenhuis kiezen naar jouw wens. Op nummer 2 staat FBTO. Zij hanteren een van de laagste basispremies van Nederland. Wil je je laten behandelen door een zorgverlener die niet aangesloten is? Dan krijg je 75% vergoed. Op nummer 1 staat Ohra. De meeste klanten van Ohra beoordelen hen met een ‘zeer goed’. Ook hebben ze een keurmerk verkregen voor ‘klantgericht verzekeren’. Verder heb je bij het kiezen van je zorgverlener volledige keuzevrijheid.

Goedkope zorgverzekeringen vergelijken

Je wil natuurlijk het liefst een zorgverzekering die voordelig is: zowel goedkoop als een die goede dekking biedt. Dit is soms best lastig om te vinden. Op welke zaken moet je letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Bedenk wat je echt nodig hebt: wat heb je werkelijk nodig qua aanvullende verzekering? Het verhogen van je eigen risico: door het verhogen van je eigen risico, krijg je korting op je zorgpremie. Op jaarbasis kan dit oplopen tot €300,-. Tip: vergelijk voor jezelf de verschillende zorgverzekeringen uit de vorige alinea. Wil je overstappen van zorgverzekering? Doe dit dan op tijd!

Verzekering opzeggen via Xpendy

Verzekering opzeggen? Wil je gemakkelijk je (zorgverzekering opzeggen? Op de website van Xpendy kun je de verzekering die je wil opzeggen, selecteren. Hierna kom je op de opzeg pagina terecht, waarop je je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) kunt invullen. Op basis van je ingevulde gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd, die Xpendy altijd aangetekend per post verzendt naar de desbetreffende verzekering die je wil opzeggen. Bedrijven zijn dan ook wettelijk verplicht om aangetekende opzegbrieven in behandeling te nemen. Op deze manier ben je altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging. Abonnementen opzeggen regel je via Xpendy. Naast het opzeggen van verzekeringen, kun je met Xpendy heel veel verschillende soorten abonnementen opzeggen.